Pariisin Disneyland sopii kotimaan huvipuistot nähneille

disneyland
disneyland

Kun kotimaan vesipuistot ja huvipuistot on kierretty ja koettu, moni haluaa nähdä jotain uutta ja suurta. Esimerkiksi Ruotsista löytyy useitakin houkuttelevia kohteita, mutta jos haluaa nähdä jotain selvästi suurempaa, niin Pariisin Disneyland voi olla oivallinen matkakohde. Disneyland on tietysti suosittu matkakohde perheiden keskuudessa, mutta yhtä hyvin paikasta voi nauttia myös pariskunnat ja kaveriporukatkin.

Pariisin Disneyland koostuu kahdesta puistosta

Pariisi Disneyland on monille unelmakohde, ja paikka houkuttelee vuosittain myös tuhansia suomalaisia vierailijoita. Tämä taianomainen paikka, vain lyhyen matkan päässä Pariisin sydämestä, tarjoaa kaikille varmasti mieleenpainuvia kokemuksia. Linnanmäen ja Särkänniemen kaltaisiin huvipuistoihin tottuneille Pariisin Disneyland tarjoaa aivan uudenlaisen elämyksen mittakaavaltaan, teemoiltaan ja monipuolisuudeltaan.

Disneyland Paris koostuu kahdesta teemapuistosta: Disneyland Parkista ja Walt Disney Studios Parkista. Disneyland Park on klassinen Disney-kokemus, jossa suosikkihahmot ja -tarinat heräävät eloon. Disneyland Parkista löytyy yli 50 erilaista laitetta ja nähtävyyttä, kuten legendaarinen Space Mountain, Prinsessa Ruususen linna ja Peter Panin maailma. Walt Disney Studios Park puolestaan tarjoaa kurkistuksen elokuvien kulisseihin ja animaatioiden saloihin. Paikalla saakin hyvän käsityksen siitä, miten näyttävät Disney-elokuvat saadaan tehtyä varsinkin teknologian avulla.

Vertailtaessa suomalaisiin huvipuistoihin Disneyland erottuu erityisesti mittakaavansa ja tarjonnan laajuuden myötä. Teemapuistot tarjoavat kokonaisvaltaisia elämysmaailmoja, jotka vievät vierailijat suoraan suosikkielokuvien ja -satujen pariin. Lisäksi Disneylandissä järjestetään päivittäin paraateja ja esityksiä, joissa pääsee näkemään lukuisia Disney-hahmoja lähietäisyydeltä. Aku Ankkojen ja Mikki Hiirien näkeminen on erityisen mieleenpainuvaa varsinkin perheen pienemmille.

Milloin Pariisin Disneylandiin kannattaa matkustaa?

Kesä 2024 on siinä mielessä erityinen kesä Pariisin Disneylandissä, että heinä-elokuun vaihteessa kaupungissa järjestetään Olympialaiset. Kaupunkiin tulee silloin siis valtavat määrät kisaturisteja, mikä näkyy ennen kaikkea hotellien korkeissa varausasteissa. Tämä näkyy varmasti kuitenkin myös ruuhkissa ja julkisen liikenteen täyttöasteissa. Eikä kisat voi olla näkymättä myöskään Disneylandin kävijämäärissä, sillä moni kisaturisti yhdistää matkaansa varmisti myös Disneylandissä käymisen.

Yleisesti ottaen tämän huvipuiston sesonkiaikaa on vuodesta toiseen huhtikuusta elokuuhun, jolloin kävijämäärät kasvavat ja jonot laitteisiin voivat olla pitkiä. Fast Pass -lipulla voi kuitenkin ohittaa jonot tärkeimpiin laitteisiin, mikä on suositeltavaa sesongin aikana. Rauhallisempaa vierailua toivovien kannattaa suunnata puistoon syksyllä tai talvella, jolloin jonot ovat lyhyemmät.

Matka Disneylandiin on unohtumaton kokemus koko perheelle. Se tarjoaa satumaista taikaa, jännittäviä seikkailuja ja ikimuistoisia hetkiä TV:stä ja sarjakuvista tuttujen Disney-hahmojen kanssa. Mukaan tarttuu varmasti myös upeita valokuvia verestämään muistoja.

Paljon herkullista suuhun pantavaa

Ruoka- ja juomavaihtoehtoja Disneyland Paris tarjoaa yli 60 erilaisessa ravintolassa, kahvilassa ja pikaruokalassa, joten eiköhän jokainen saa jotain mieluista herkuteltavaa suuhunsa. Tarjolla on kaikkea pizzasta ja purilaisista luksusmenuihin á la carte-ravintola Auberge de Cendrillonissa. Myös erikoisruokavaliot on huomioitu, ja ruoka-allergikot löytävät varmasti sopivia vaihtoehtoja.

Lukuisissa kahviloissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista ja ranskalaisesta kahvista ja viinin ystävätkin löytävät omansa huippuluokan viinibaareista. Perheen pienimmille on tarjolla jäätelöä, näyttäviä Disney-hahmokakkuja ja muita Disney-teemaisia herkkuja. Puistoista ei siis todellakaan tarvitse lähteä kesken päivän syömään muualle, vaan puistossa on helppo viettää aikaa niin kauan kuin energiat vain riittävät.

Pariisi on Disneylandin lisäksi täynnä herkullista ruokaa tarjoavia huippuluokan ravintoloita. Kulinaristien kannattaakin yhdistää Disneylandissä käymisen yhteyteen myös vierailun maailmanluokan ravintoiloissa. Ravintolavinkkinä voi tarjota esimerkiksi Pierre Gagnairen, jolla on ollut kolme Michelin tähteä vuodesta 1996 lähtien. Kaupungista löytyy 9 ravintolaa, jolla on kolme Michelin tähteä, viidellätoista ravintolalla on kaksi Michelin tähteä ja lähes 100 ravintolaa on ansainnut 1 Michelin tähden.

Miten Pariisin Disneylandiin kannattaa matkustaa?

Mikä sitten on kätevin tapa suomalaisille matkustaa Pariisin Disneylandiin? Lento Pariisiin kestää Helsingistä vain noin kolme tuntia, ja lentokentältä on suorat yhteydet huvipuistoon. Charles de Gaullen lentokentältä pääsee Disneylandiin suoralla bussiyhteydellä noin 45 minuutissa, mutta liput olisi hyvä ostaa etukäteen. Vaihtoehtoisesti junayhteys RER A vie suoraan Pariisin keskustasta Disneylandiin noin 40 minuutissa.

Pariisin matkaan voi yhdistää myös muuta, jos pelkkä kaupunkiloma ja huvipuisto eivät riitä. Mikäli esimerkiksi haluaa rannoilla makoilua, niin Pariisista lähtee erittäin edullisia lentoja esimerkiksi Kanarian saarille. Muissa kohteissa käyminen riippuu aina tietysti myös reissubudjetista ja loman pituudesta.

Vastaa